Stichting Gezondheid & Ontspanning Zouttherapie / Halotherapie 

SGO-nederweert heeft een aparte unit ter beschikking welke is voorzien van een 1-2 persoons zouttherapie-cabine, een 1-3 persoons infraroodcabine en tevens een eigen douche.  Ook hier kunt u dus in volledige privacy werken aan uw gezondheid en/of ontspanning.

Zout is een essentieel ingrediënt in het leven en wordt al eeuwenlang gebruikt voor diverse therapeutische en medicinale toepassingen.  In de moderne samenleving is dankzij technologische innovaties een ander aspect van zouttherapie ontstaan. Hierbij wordt het belangrijkste voordeel van de kwaliteit van het zout voor de gezondheid bereikt door het vocht te absorberen.  Doormiddel van een halogenerator wordt er zout in de zoutcabine geblazen. Op deze manier ontstaat een klimaat dat vergelijkbaar is met die van een zoutgrot/zoutmijn. Dit klimaat heeft een sterk natuurlijk effect dat de gezondheid verbetert.

Zouttherapie of ook Halotherapie genoemd helpt om meerdere nadelen tegen te gaan die het ademhalingssysteem kunnen belemmeren. Ontstekingen, bacteriële infectie, spastische verschijnselen van de bronchiën, slijmvorming, gevoelige ademhalingsorganen. Door de zouttherapie/halotherapie verbetert de conditie bij de meeste patiënten en verminderd of verdwijnt de benauwdheid, kortademigheid, stress, slijm in keel en/of longen, aanhoudende hoest.Zouttherapie/Halotherapie is 100% natuurlijk en zonder medicijnen.

Op het moment van de zouttherapie ademt u zoutdeeltjes in welke in de cabine rondzweven.  De concentratie van de hoeveelheid zout overstijgt de natuurlijke grens niet en zou u ook aantreffen in verschillende zoutmijnen en grotten waar klinieken voor ademhalingsgenezing zich gevestigd hebben. Deze zouttherapie is een volkomen veilig alternatief voor herstel en ook te combineren met eventuele voorgeschreven medicijnen. Zouttherapie verwezenlijkt het doden van bacteriën, verwijdert slijm uit de luchtwegen, remt ontstekingen en verbetert uw longfunctie.

Zouttherapie/halotherapie is o.a. geschikt voor mensen met:  

*Astma  *Eczeem  *Longontsteking. *Bronchitis  *Psoriasis  *Hoesten *COPD    *Allergieën  *Holte ontstekingen   *Hooikoorts  *Cystic fibrosis  

*(Ook voor kinderen) 

Ook voor mensen met bijv. eczeem of psoriasis heeft deze zouttherapie/halotherapie een bevorderlijke werking.  Uw huid wordt rustiger, minder jeuk, het aantal eczeem plekjes wordt minder, aangetaste huid zal zich beter herstellen en zorgt voor een beter afweermechanisme wat ook weer zorgt voor een huid die tot rust komt.  Veelal zal men minder medicatie/zalfjes hoeven te gebruiken als zonder zouttherapie.